2009. október 9., péntek

Aláíráshitelesítés miatt szükségem van rájuk. Írtam e-mailt nekik, nem válaszoltak. Hívtam többször, nem vették fel. Ma végre sikerült beszélnem velük. Bár hogy minek ülnek ott, azt nem tudom. Miután a két vezetékes szám ismét nem vette fel, felhívtam az ügyeleti számot, ahol egy szimpatikus férfihang a lehető legkedvesebb modorban közölte, hogy nem tudja a választ a kérdéseimre, és megadta az általam már ezerszer hívott számokat, hogy hívjam azt, ott biztos tudnak segíteni. Na, most valami csoda folytán felvette egy sokkal kellemetlenebb női hang. Mikor megszólaltam magyarul jól letorkolt angol, hogy beszéljek angolul. Végülis én vagyok a hülye, miért feltételeztem, hogy a Magyar Konzulátuson beszélhetek magyarul. Akkor nosza nekifutottam újra, immáron angolul. Feltettem a kérdéseimet, és mindegyikre azt a választ kaptam, hogy nézzem meg az interneten. És gondosan hozzátette minden egyes válasz után, hogy ugyan a honlap magyarul jelentkezik be, de a bal felső sarokban átválthatok angolra. S a vicces a dologban az, hogy az engem érdeklő információkat csak úgy lehetett megtalálni, ha átváltottam angolra. Bár lehet, hogy csak én voltam a béna. De még így sem találtam meg minden kérdésemre a választ, úgyhogy jövő héten újra próbálkozom. Vagy feladok egy ajánlott levelet a konzulnak. S igyekszem majd angolul írni, nehogy szegénynek az anyanyelvén kelljen megszólalnia.

3 comments:

Alexandra írta...

Egyszer felhívtam a magyar konzulátust, Sydneyben, hogy időpontot kérjek, ahogy a honlapon meg volt adva.
Hosszú idő után először tapasztaltam, hogy egy ügyfélszolgálatos ingerült hangon kioszt, hogy minek akarok én időpontot, amikor arra semmi szükség.
Egyből Magyarországon éreztem magam...

Be akartam másolni ide egy hivatkozást, hogy a honlapon még helyesírási hiba van, ami szégyen, egy magyar konzulátus oldalán, erre látom, hogy megszünt a sydney-i konzulátos?!? Felháborítónak tartom!

Névtelen írta...

Az osszes konzulatust bezartak 2009-ben kiveve Canberraban mert a magyar hulye kormanyt nem erdekeljuk mi itt. Sydney-ben nagy nehezen megvettek golyoallo uveget meg minden alapertelmu dolgot csak azert hogy par honap utan a magyar kulkepviseleti kormany ugy dontson hogy zarjak be-csakhogy az owner csak az eredeti allapotban vette csak vissza az epuletet amit a magyarok bereltek igy mindent vissza kellett csinalniuk a sajat penzukbol,igy negativban vegeztek a konzulatus bezarasaval financialisan ugyhogy ez egy nagy marhasag volt. Canberra-ban is engem jol felrevezettek mit hogy kell csinalnom az utlevelem meghosszabbitasaval kapcsolatban,az o nemtudasuk miatt az utlevelem masfel honapot kesett!!! Visszaterve az ausztral idos recepciosra, igen, nagyon undok es mogorva. De gondolom hogy nem csak a magyar konzulatus recepciosa az illeto hanem mas cegek is operalnak ugyanabban az epuletben,ezert nem magyar a neni. Osszessegeben nagyon de nagyon rossz elmenyt ad az itteni konzulatus. En Angliaban eltem 6 evig es ott minden siman megy. Itt meg nem. Nevetseges. De a magyar kormany az oka.

Névtelen írta...

Sziasztok!

En örülök, hogy bezártak minden magyar konzulátust Ausztráliában. Az állam csak fizette az itteni léhűtők nyaralását és utazását a magyar adófizetők pénzén. Mellesleg a sydney konzulátuson szerintem nem sokat tettek a kint élő magyarokért. A barátnőm is próbált velük valami ügyet intézni aztán válaszra sem méltatták. Akkor meg minek kell fentartani az ilyen ingyenélő bandát itt kint?

Unordered List

Sample Text

Blog Archive

Magamról

Szeretem mások blogjait olvasni.

Rendszeres olvasók

Összes oldalmegjelenítés

Akik írnak, de nem jelzi a rendszer

Akik alig írnak

Párizs

Péntek esti gyertyagyújtás

Daily Telegraph | NRL - Eels

Australian News - Yahoo!7 News

The Big Bang Theory Site - Updates

Popular Posts

Recent Posts

Locations of visitors to this page

Blogger Tutorials

Text Widget