Eszti
A hölgyemény előlépett “acting prime minister”-ből “prime minister”-ré. Magyarra lefordítva konstruktív bizalmatlansági indítvány végeredményeként Kevin Rudd-nak távoznia kellett, s mától hivatalosan is Gillard kisasszony a minszterelnök. Vicces ez annak a fényében, hogy még egy hete is a leghatározottabban állította a mi Juliánk, hogy nem pályázza meg a miniszterelnöki széket. A gyakorlatban azonban nem változik semmi. Kevin Rudd távolléte alatt ugyanis mindig Julia látta el a miniszterelnöki teendőket, s ha jól megnézzük, Mr Rudd alig tartózkodott Ausztrália területén belül, mióta megválasztották. A felületes szemlélőnek simán úgy tűnhetett, hogy Kevin a külügyminiszter és Julia a miniszterelnök. Most legalább nevén nevezték a dolgokat. Ezév végén választások lesznek. Állampolgársági vizsgát pedig október-november környékén tehetek majd. Sok sikert addig is a mi Juliánknak, remélem vár addig a választások kiírásával, amíg meg nem kapom azt az állampolgárságot, hogy szavazhassak majd ellene.

5 Responses
 1. Hella Says:

  Micsoda felütés a végén! :))


 2. Névtelen Says:

  nem emberre hanem politikára kéne szavaznia mindenkinek....
  vargak


 3. Rácz Melinda Says:

  Szia Eszti!

  Konkrétan mi a bajod Gillard kisasszonnal, miért szavaznál ellene? Nekem szimpi.

  MeliR


 4. Eszti Says:

  Nem vele van bajom, hanem a Labour párttal, mint olyannal. Az egyetlen pozitívum, amit említeni tudok működésük időtartamából, az a MySchool website. Nem tetszik az, ahogy az államkasszát kezelik, nem tetszik a bevándorlás- és menekültpolitikájuk, az egészségügypolitikájuk sem. NSW-ben is Labour párt van hatalmon már időtlen idők óta, meg is lehet nézni, milyen pl. a tömegközlekedése. Jó tudom, ez nem államszövetségi, hanem területi szint, de akkor is. Azt hiszem az elmúlt periódusban Kristina Keneally már az ötödik premierje NSW-nek, s az összes minisztere sorra hagyja el a süllyedő hajót.


 5. Alexandra Says:

  Egyetértek Esztivel.
  Nekem az a bajom velük, hogy túl sok pénzt költenek. A liberálisok az adósság nagyrészéből kivakarták az országot, ezért tud a Labour most költekezni. Mire? Pl. h1n1 vakcínára, melyből a teljes lakosságnak megfelelő mennyiséget vettek, vagy az állampolgároknak juttatott extra pénznek karácsony előtt.
  Tennék inkább a fogorvosi kezelések egy részét ingyenessé, ha már annyira pénzt akarnak költeni...