2010. június 24., csütörtök

A hölgyemény előlépett “acting prime minister”-ből “prime minister”-ré. Magyarra lefordítva konstruktív bizalmatlansági indítvány végeredményeként Kevin Rudd-nak távoznia kellett, s mától hivatalosan is Gillard kisasszony a minszterelnök. Vicces ez annak a fényében, hogy még egy hete is a leghatározottabban állította a mi Juliánk, hogy nem pályázza meg a miniszterelnöki széket. A gyakorlatban azonban nem változik semmi. Kevin Rudd távolléte alatt ugyanis mindig Julia látta el a miniszterelnöki teendőket, s ha jól megnézzük, Mr Rudd alig tartózkodott Ausztrália területén belül, mióta megválasztották. A felületes szemlélőnek simán úgy tűnhetett, hogy Kevin a külügyminiszter és Julia a miniszterelnök. Most legalább nevén nevezték a dolgokat. Ezév végén választások lesznek. Állampolgársági vizsgát pedig október-november környékén tehetek majd. Sok sikert addig is a mi Juliánknak, remélem vár addig a választások kiírásával, amíg meg nem kapom azt az állampolgárságot, hogy szavazhassak majd ellene.

5 comments:

Hella írta...

Micsoda felütés a végén! :))

Névtelen írta...

nem emberre hanem politikára kéne szavaznia mindenkinek....
vargak

Rácz Melinda írta...

Szia Eszti!

Konkrétan mi a bajod Gillard kisasszonnal, miért szavaznál ellene? Nekem szimpi.

MeliR

Eszti írta...

Nem vele van bajom, hanem a Labour párttal, mint olyannal. Az egyetlen pozitívum, amit említeni tudok működésük időtartamából, az a MySchool website. Nem tetszik az, ahogy az államkasszát kezelik, nem tetszik a bevándorlás- és menekültpolitikájuk, az egészségügypolitikájuk sem. NSW-ben is Labour párt van hatalmon már időtlen idők óta, meg is lehet nézni, milyen pl. a tömegközlekedése. Jó tudom, ez nem államszövetségi, hanem területi szint, de akkor is. Azt hiszem az elmúlt periódusban Kristina Keneally már az ötödik premierje NSW-nek, s az összes minisztere sorra hagyja el a süllyedő hajót.

Alexandra írta...

Egyetértek Esztivel.
Nekem az a bajom velük, hogy túl sok pénzt költenek. A liberálisok az adósság nagyrészéből kivakarták az országot, ezért tud a Labour most költekezni. Mire? Pl. h1n1 vakcínára, melyből a teljes lakosságnak megfelelő mennyiséget vettek, vagy az állampolgároknak juttatott extra pénznek karácsony előtt.
Tennék inkább a fogorvosi kezelések egy részét ingyenessé, ha már annyira pénzt akarnak költeni...

Unordered List

Sample Text

Blog Archive

Magamról

Szeretem mások blogjait olvasni.

Rendszeres olvasók

Összes oldalmegjelenítés

Akik írnak, de nem jelzi a rendszer

Akik alig írnak

Párizs

Péntek esti gyertyagyújtás

Daily Telegraph | NRL - Eels

Australian News - Yahoo!7 News

The Big Bang Theory Site - Updates

Popular Posts

Recent Posts

Locations of visitors to this page

Blogger Tutorials

Text Widget