2010. június 24., csütörtök

A hölgyemény előlépett “acting prime minister”-ből “prime minister”-ré. Magyarra lefordítva konstruktív bizalmatlansági indítvány végeredményeként Kevin Rudd-nak távoznia kellett, s mától hivatalosan is Gillard kisasszony a minszterelnök. Vicces ez annak a fényében, hogy még egy hete is a leghatározottabban állította a mi Juliánk, hogy nem pályázza meg a miniszterelnöki széket. A gyakorlatban azonban nem változik semmi. Kevin Rudd távolléte alatt ugyanis mindig Julia látta el a miniszterelnöki teendőket, s ha jól megnézzük, Mr Rudd alig tartózkodott Ausztrália területén belül, mióta megválasztották. A felületes szemlélőnek simán úgy tűnhetett, hogy Kevin a külügyminiszter és Julia a miniszterelnök. Most legalább nevén nevezték a dolgokat. Ezév végén választások lesznek. Állampolgársági vizsgát pedig október-november környékén tehetek majd. Sok sikert addig is a mi Juliánknak, remélem vár addig a választások kiírásával, amíg meg nem kapom azt az állampolgárságot, hogy szavazhassak majd ellene.

5 comments:

Hella írta...

Micsoda felütés a végén! :))

Névtelen írta...

nem emberre hanem politikára kéne szavaznia mindenkinek....
vargak

Rácz Melinda írta...

Szia Eszti!

Konkrétan mi a bajod Gillard kisasszonnal, miért szavaznál ellene? Nekem szimpi.

MeliR

Eszti írta...

Nem vele van bajom, hanem a Labour párttal, mint olyannal. Az egyetlen pozitívum, amit említeni tudok működésük időtartamából, az a MySchool website. Nem tetszik az, ahogy az államkasszát kezelik, nem tetszik a bevándorlás- és menekültpolitikájuk, az egészségügypolitikájuk sem. NSW-ben is Labour párt van hatalmon már időtlen idők óta, meg is lehet nézni, milyen pl. a tömegközlekedése. Jó tudom, ez nem államszövetségi, hanem területi szint, de akkor is. Azt hiszem az elmúlt periódusban Kristina Keneally már az ötödik premierje NSW-nek, s az összes minisztere sorra hagyja el a süllyedő hajót.

Alexandra írta...

Egyetértek Esztivel.
Nekem az a bajom velük, hogy túl sok pénzt költenek. A liberálisok az adósság nagyrészéből kivakarták az országot, ezért tud a Labour most költekezni. Mire? Pl. h1n1 vakcínára, melyből a teljes lakosságnak megfelelő mennyiséget vettek, vagy az állampolgároknak juttatott extra pénznek karácsony előtt.
Tennék inkább a fogorvosi kezelések egy részét ingyenessé, ha már annyira pénzt akarnak költeni...

Unordered List

Sample Text

Blog Archive

Magamról

Szeretem mások blogjait olvasni.
Hiba történt a modul működésében

Rendszeres olvasók

Összes oldalmegjelenítés

Akik írnak, de nem jelzi a rendszer

Akik alig írnak

Párizs

Péntek esti gyertyagyújtás

Daily Telegraph | NRL - Eels

Australian News - Yahoo!7 News

The Big Bang Theory Site - Updates

Popular Posts

Recent Posts

Locations of visitors to this page

Blogger Tutorials

Text Widget